KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Balsuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Balsuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kılılı Mahallesi Şehit Polis Halil Aksak Caddesi No45 Türkoğlu/KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
Bilimi ve teknolojiyi rehber olarak alan, Bilimsel ve teknik esaslara ve yeniliklere açık ve bunların gereğine inanmış, Ülkemizin içinde bulunduğu şartları ve ihtiyaçları bilen, Çevre ve ülke ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak buna uygun çalışan ve düşünen, Çağa uygun metotlarla çalışan, çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen ve kendini yenileyen, Her türlü değişime ayak uydurabilen, Ülkemizin, ulusumuzun çıkarlarını kendi çıkarlarından önde tutmayı ilke edinen, Zamana karşı yarışan, dinamik, aktif, araştırmacı, müteşebbis kimlik taşıyan, Bir yüksek öğretim kurumuna hazırlanan, Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir biçimde gelişme.
Misyon
İlgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, öz güvenli olmalarını, kendi yetenek ve becerilerinin farkında olup, bunu değerlendirebilmelerini, kendi içinde ve başkalarıyla ilişkilerde dengeli olabilmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, objektif olmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, üretici, müteşebbis, yaratıcı, mücadeleci, girişimci bireyler olabilmelerini, saygı ve sevgi çerçevesi içinde düşüncelerini paylaşabilmelerini, alternatif düşüncelere saygılı olabilmelerini, çağın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek, kendine ve toplumuna yararlı olabilecek beceriler ve alışkanlıklar kazandırmaktır.
Başarılar
2015-2015 Liselerarası Atletizm Yarışması ikinciliği ve üçüncülüğü; 2016-2017 Cumhuriyet Koşusu Lise Kızlar İlçe Üçüncülüğü,
Başlama:08.00 Bitiş:15.55
Kalorifer(Doğalgaz)
Ulaşım
Her 10 dk bir Türkoğlu minibüsleriyle, Her 20 dk bir Nurdağı,Osmniye minibüsleriyle, Her 45 dk bir Hatay otobüsleriyle, Her 2 sa bir 60 nolu Belediye Otobüsüyle, ve özel araçlarla okulumuza ulaşım sağlayabilirsiniz.
Türkoğlu - K.Maraş Arası Karayolu Üzerinde
K.Maraş il merkezine uzaklık: 20 km Türkoğlu ilçesine uzaklık: 6 km
2014-2015:204 2015-2016:408
Taban : 101 Tavan : 352
2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 4 ÖĞRENCİMİZ YÜKSEKOKULA YERLEŞMİŞTİR.
Sportif Etkinlikler
Atletizm, Erkek Futbol Takımı,Erkek Voleybol Takımı,Kızlar Voleybol Takımı,Erkek Masa Tenisi Takımı Bulunmaktadır.
MESLEK LİSESİ AİLELERLE BULUŞUYOR PROJESİ
2021-2022 YILLARINDA ERASMUS PROJESİ YAPILMIŞTIR.
KURUMUMUZ PANSİYONU 138 KİŞİLİK KONTENJANIYLA HİZMET VERMEKTEDİR.